Slaný koláč se salátem .-)
Slaný koláč podruhé a lépe .-) Původně měl být bezmasý, ale pak jsem si vzpomněla na quich, co jsem měla minulý týden se žampiónama, šunkou a sýrem, který se jim vůbec nepovedl, tak jsem si řikala, že tyhle suroviny jdou určitě udělat tak, aby chutnaly dobře .-).
Do misky si dejte cca půl kg hladké mouky, vlažné mléko se špetkou cukru a kváskem z půlky droždí, lžičku soli, lžičku drceného kmínu a 100ml olivového oleje.
Těsto pořadně propracujte a hned z něho můžete uválet plát, ze kterého si vykrojte placku ve tvaru formy a ze zbytku těsta si udělejte okraje .-). Na pánvi si osmahněte dvě velké cibule do zlatava s dvěma hrstma žampiónů, cca deseti dkg uzené krkovice, špetkou soli, špetkou čerstvě mletého pepře a špetkou drceného kmínu. Až směs vychladne, dejte ji na koláč a přidejte k ní tři vajíčka a cca dvacet dkg sýra (Butterkase).
Nakonec koláč pečte na stopade, dokud nezezlátne, cca 40 minut .-)
Koláč jsem podávala s lehkým salátkem z rukoly, špenátu, mangoldu, ředkviček a cukrového hrášku zakápnutý umeo octem a olivovým olejem .-)
Komentáře
Okomentovat