Podzimní pikantní polévka z pečené dýně a pečených jablek .-)


Tak se dále neseme v podzimnim duchu, já nejsem zrovna velkým příznivcem polévky z dýně, tak jsem přemýšlela, jak ji udělat, abych si na ní pochutnala i já a nejen přítel .-)
Tak jsem na to šla od lesa, jelikož jsem dýni milovala už jako malá, babička mi ji vždy pekla po prvních mrazíkách v remosce, byla sladká a mohla jsem se po ní utlouct .-).


Tahle polévka je hodně jednoduchá, dejte péct půlku střední dýně hokaido a 5 promíchaných jablíček na dvěstě cca na půl hoďky. Pak si v hrnci osmahněte do zlatava na ghíčku červenou cibulku, naházejte tam dýni na kostičky, dužninu z jablek a vše dochuťte skořicí, badyánem, solí, špetkou chilli, čerstvě mletým pepřem a vše přelejte vodou. Polévku vařte dvacet minut pod pokličkou.


Nakonec si vyndejte skořici a badyán a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na talíři jí zdobte plátkem jablíčka, skořicí, badyánem a lžičkou medu .-)

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................