MUSAKA - masakr .-)
Tak tohle byl masakr. Uprostřed vánočního uklidu jsem si vymyslela tuhle nenáročnou večeři, ha .-) Pokud si tuhle dobrotu chcete uvařit, tak fakt jen když je na to hromada času a nikam nechvátáte .-).
No a jelikož mi opět radil Mr.Google, tak co recept, to jiné suroviny. Ke konci hledání jsem psala už známému, co jezdí do Řecka o recept a nakonec jsem nejrozumnější našla u Cuketky .-)
A tohle se dělo .-):
Náročnost spočívá v tom, že si musíte osmažit brambory nakrájené na plátky do zlatava (předvařené v celku cca deset minut), vypocený lilek na plátky do zlatava a cuketu do zlatava .-). Veškerou zeleninu jemně dochutíte solí a skořicí.
Když už to všechno máte a ubrousky vám ze zeleniny sajou přebytečný tuk, tak si na pánvičce osmahněte na olivovém oleji cibuli, mleté maso (měla jsem vepřové s hovězím) do zlatava směs dochuťte čtyřma stroužkama česneku, solí, lžící hnědého cukru, pepřem, špetkou skořice a špetkou muškátového oříšku. Směs přelijte konzervou krájených rajčat, lžící rajčatového protlaku a duste cca 30 minut, dokud se šťáva nezredukuje .-) Tady jsem šla už trochu do vývrtky a říkala jsem si: zlatej Shepherd's pie .-)
Třetí část tohohle pokrmu je bešamel. V rendlíku si rozpusťte čtvrtku másla se třema lžícema hladké mouky, cca půl litrem mléka, špetkou soli, pepřem a muškátovým oříškem.
Míchejte jak blázni, dokud není bešamel krémový a bez hrudek .-).
Užžžžž se blížíme do finále .-)
Vemte si zapejkací misku, vymažte ji olivovým olejem a skládejte brambory, lilek, cukety, masovou směs, vše přelejte bešamelem a zapékejte, dokud vám bešamel nezezlátne.
A jelikož mám "úžasnou" plynovou troubu, co peče buď málo nebo vše pálí, tak jsem musaku neměla zlatou a v celku a fotky jsou jaké jsou .-). Ale je pravda, že na chuť neměla chybu a po x hodinách práce byla za pár minut fuč .-)
Takže závěr: kdo má chuť a čas, směle do toho .-)
Komentáře
Okomentovat