Kvašené zelíčko .-)


Už jsem dlouho nekvasila a když jsem přišla k téhle supr kamené nádobě na utopence, tak mě samozřejmě hned napadlo něco do ní dát zkvasit. Nakonec to vyhrálo červené zelí s jablíčkama a opět se povedlo .-).


Do misky si nakrájejte jednu menší hlávku zelí, dvě jablíčka, lžičku kmínu a lžíci soli. Vše pořádně utlučte, ať zelíčko pustí šťávu.


Pak jej nacpěte do horkou vodou vymyté nádoby, pořádně ho upěchujte a přelijte cca litrem převařené vlažné vody se lžící soli. Tak, aby zelí bylo pod hladinou. Nakonec ho už jen přikryjte sáčkem s vodou a nechte ho při pokojové teplotě v misce.


Po 5 dnech ho můžete zobat a pak ho skladujte v ledničce .-)

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................