Karbanátky - klasika .-)
Karbanátky, rychlovka, co se hodí, jak k teplé příloze, tak studený k pečivu, dá se dělat ze zeleniny, různých druhů mas, vše je jen o chuti a fantasii. Ten náš je nejjednodušší, jak to jen jde .-)
Všechno se to naháže do misky, zamíchá a smaží .-) Tak by se to taky dalo podat :D - smíchejte 400g mletého masa z vepřové plece s dcl mléka, 4 lžícema strouhanky, kousek zelené části pórku nakrájené nadrobno, lžičkou soli, jedním vajíčkem a v hmoždíři umláceným kořením (kmín, pepř celý, jeden jalovec, červenou papriku a sušený libeček). Krásně vám provoní maso, které pořadně promíchejte, tvarujte placičky a smažte na oleji .-)
Karbanátky jsem podávala s hořčicí, kvašeným zelím, recept víc zde: http://yummyummy.blog.cz/1511/kvasene-zelicko , feferonkou, cibulkama, cornichon okurčičkou a dobřanským chlebem .-)
Komentáře
Okomentovat