Vegetarianský PILAF .-)
Tak jsem si googlila Pilaf, až mě napadl vegetariánský. Tenhle vám určitě bude chutnat jak teplý, tak i studený .-). Zakápnutý třeba česnekovým dipem ... Jeho příprava je fakt jednoduchá a bude hotový jedna dvě.
Co budete potřebovat - hrneček bulguru, půlku cukety, půlku menšího lilku, jednu cibuli, dva stroužky česneku, vařenou cizrnu a půlku chilli papričky.
Veškerou zeleninu si nakrájíme do mističek a postupně osmahneme zprudka na olivovém oleji. Cibuli s bulgurem, lilkem, cuketou, cizrnou, česnekem, papričkou a vše dokořeníme ...
.... půl lžičkou soli, špetkou kurkumy, špetkou skořice, a špetkou kardamonu. Nakonec Pilaf už jen podlejeme cca 1,5 dcl vody a necháme ho všechen za sem tam promíchání zredukovat.
Po cca dvaceti minutách je Pilaf na světě .-) Nechte si chutnat .-)
Komentáře
Okomentovat