pečení buřtíci na černém .-)
Takhle to dopadá, když si člověk něco domlouvá po pár pivech. Původně jsem chtěla dělat kančí, nakonec z toho byly buřty na pivě a když jsem se dozvěděla, že se k nim bude koštovat burčák, tak už se s tím nic nedalo dělat .-).
V restauracích se často setkáte s buřtama na pivu s kupovaným lečem. Což mi přijde fakt ujetý, když vše stačí naházet do pékáče a děj se vůle surovin .-).
Takže si nakrájejte aspoň tři cibule na plátky, pět olupaných špekáčků na půlky , čtyři papriky na plátky, dva kozí rohy a cca půl kg rajčat, když je sezóna, když není, pomůže jedna konzerva nasekaných .-)
Na dochucení aspoň 5 stroužků česneku, červenou papriku, drcený kmín, černý pepř, bobkový list, špetku soli, dvě lžíce hnědého cukru a lžíci rajského protlaku.
Všechny suroviny naházejte do pekáče, přelejete je jedním černým kozlíkem ( aby to vše plavalo .-)
Celý pekáč nechte buď přikrytý víkem, nebo ho zabalte do alobalu, aby se vše v troubě pomalinku dusilo.
Pečte je cca na stovku, po hodině sundejte alobal, přidejte troubu na stopade a nechte šťávu zredukovat, pak dopékejte na dvěstě a míchejte, ať se vám tahle dobrota nepřipálí .-). Buřtíky podávejte s čerstvým chlebem a hlavně ne s burčákem .-).
Stačilo nám to pro tři jedlíky a bylo to yummyummy .-)
Komentáře
Okomentovat