Švestkový koláč s datlema, drobenkou s pekanovýma ořechama, z ječné a špaldové mouky .-)
Jaký magor může v tomhle vedru péct, luxovat a uklízet, no já :D masakr. Měla přijit přítele maminka na návštěvu, tak jsem se rozhodla upéct švestkový koláč trošku zdravější formou. No a fakt se povedl .-)
Lidi co mě znaj, vědí, jak mi pečení moc nejde, ale někdy se zadaří .-)
V misce si zamíchejte vaničku nizkotučného tvarohu s dvěma mini vajíčkama nebo jedním velkým, dvěma lžícema sladu, pár kapkama vanilkového extraktu, lžící hnědého cukru, dcl mléka a dcl kvalitního oleje.
Vše ručně prošlehejte a přimíchejte dva hrnky 0,2 mouky, jeden hrnek ječné hladké, druhý hrnek špaldové hladké a jeden bio prášek do pečiva .-)
Těsto rozetřete na pečící papír .-)
Posypte ho kvantem vypeckovaných švestek, cca 5 nakrájených datlí a lžičkou skořice.
Pak už jen koláč pečte na stopade 30 minut.
Nakonec ho posypte drobenkou ze čtvrtky másla, pekanových nasekaných ořechů, špaldové mouky, skořice a hnědého cukru.
Dopečte ještě 30 minut a vychladlý ho podávejte .-)
Komentáře
Okomentovat