Ragú s celozrnnýma špagetama .-)
Tahle dobrota vznikla, když měla přijet mamča, k obědu byl jen salát a k večeři mě nic nenapadalo, až mě po chvilce osvítilo .-)
Osmahněte si cibulku na olivovém oleji s hodně nadrobno nakrájenou mrkví, kouskem celeru, cca 300g mletého masa, já měla zrovna mix. Vše zprudka osmahněte, dochuťte třema stroužky česneku, solí, červenou paprikou, pepřem, čerstvou bazalkou a lžící rajského protlaku. Podlejte vše dcl vody a buď konzervou rajčat, nebo aspoň šesti oloupanými nadrobno nakrájenými rajčátky. Ragú duste hodinku pod pokličkou, sem tam zamíchejte, pak přidejte dvě hrsti žampiónů, cca dcl mléka a ještě dvacet minut poduste bez pokličky.
S celozrnnýma špagetama to byla dobrota, trošku zdravější verze, ale na chuti to vůbec nevadilo .-)
Komentáře
Okomentovat