vegetariánská květáková PIZZA bez mouky .-)


Včera jsem měla květákový den .-)
Dělala jsem pickles a zůstal mi květák, tak jsem se pustila do květákové pizzy .-)
Nakonec jsem ještě vařila květákovou polévku a zůstalo mi i na květákové rizoto, ale o tom zase jindy.

Jak na tu pizzu - Na těsto budete potřebovat jednu hlavičku květáku, ořezejte kadeřavou část a rozmixujte ji na drobečky, k ní přidejte lžičku soli, jedno vajíčko, špatku provensálské směsi, hrst nastrouhaného ementálu a lžičku nori řas (ty nemusíte.-)


Pak to všechno zamíchejte a vmačkejte do pekáče na pečící papír .-)


Placku pečte cca 30 minut na stopade, dokud lehce nezezlátne .-)


Potřete jí nejlépe nasekanýma rajčatama, já zvolila bio kečup s troškou vody, lžičkou rajského protlaku, stroužkem česneku a provesálské koření.


Pak vše posypeme ementálem .-)


Nahážeme na pizzu co lednice dala, u nás dala cuketu, papriku, červenou cibuli a fazulky .-)


Nakonec pizzu dáme ještě na dvacet minut dopéct.
Podávat jí můžeme jak teplou, tak studenou a je moc žravá .-)



Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................