SULC .-)
Ztuhne neztuhne, to je oč tu běží :D
Jinak na tom není nic těžkého, pokud budete mít doma nožičky, vyvařte i je, ale já ho dělala jen z vývaru z kolene .-)
Do velkého hrnce dejte omyté očištěné koleno, cibuli, kousek papriky, česneky, nové koření, bobkový list, sůl, červenou papriku, pepř, kousek celeru a dvě mrkve.
Vše nechte táhnout aspoň dvě hodiny, pak ještě bez pokličky půl hoďky.
Nakonec maso vyndejte, nakrájejte i s kouskama kůže, nakrájejte na něj mrkev a přelijte vývarem, aby bylo vše ponořené. Kdo má rád, může přidat hrášek, ale neni nutný .-)
Pak už jen sulc nechte vychladnout přes noc v ledničce a děj se vůle boží .-) Sulc podávejte s cibulí, zakápnutý octem, posypaný čerstvě mletým pepřem a s nějakým dobrým chlebem .-)
Komentáře
Okomentovat