SNĚŽANKA - bez machrů .-)
Tento bulharský salát jsem poprvé ochutnala v bulharské restauraci http://www.kukeri.cz/ a jelikož miluju tzaziki, tak jsem se po něm mohla utlouct .-)
Kdo zná, ví o čem píšu a pokud použijete ještě okurku a kopr ze zahrádky, povýšíte tuto dobrotu na vyšší level .-)
A jak na to - vemte si jednou velkou holandii bílou a nechte ji na plátýnku okapat nejlépe přes noc, kdo nestíhá, aspoň pár hodin. Pak jogurt promíchejte s jednou, na menší kousky nakrájenou, okurkou, lžící kopru, špetkou soli, lžičkou olivového oleje, stroužkem česneku a špetkou čerstvě namletého pepře.
Vše pořádně promíchejte .-)
A podávejte na křupavém pečivu s vlašským ořechem, já měla jen pekanový.
Určitě si pochutnáte .-)
PS: Kdo bude mít možnost, ať vyzkouší místo holandie bulharské kyselé mléko, já to příště určitě zkusím .-)
Komentáře
Okomentovat