PERNÍK tak trochu jinak .-)
Mamča se zbavovala pohankové mouky a tak mi to nedalo a chtěla jsem jí vyzkoušet. Akurát jsem nechtěla nic moc sladkého, protože jsem se teď trochu na tom pečení zapekla .-) Tak mě osvítilo udělat tenhle perník a i se to hodilo, protože se měla zastavit kamarádka na kávu .-) A hlavně je to jednoduché i pro levoručky na koláče jako já .-)
V misce si rozmíchejte jedno velké nebo dvě pidi vejce, špetku soli, 4 velké lžíce marmelády (nejlépe kyselejší, lesní směs, jostu, rybíz a podobně .-), lžíci sladu, lžíci holandského kakaa, lžičku skořice, půl lžičky badyánu, hrnek mléka a půl hrnku kvalitního oleje.
Do směsi přidejte třičtvrtě hrnku špaldové hladké mouky a třičtvrtě hrnku pohankové hladké mouky, nakonec už jen lžičku soda bikarbony.
Všechno pořádně promíchejte, dejte do formy a koláč pečte cca hodinku na stopade .-)
Tadáá a povedl se, s mlíkem, nebo ke kávě vám určitě zachutná .-)
Už jen nakrájet .-)
A trošičku pocukrovaný podávejte .-)
Komentáře
Okomentovat