Zapečená tarhoňa se zeleninou a schwarzwaldskou šunkou .-)
Podle mě, kdo jednou ochutná tarhoňu, už mu zachutná navždy .-) Ať už si jí připravíte jako přílohu, zapečete, nebo použijete do polévky .-)
Já tyhle kuličky doma asi nejradši zapékám, i když ke kuřeti na paprice také není špatná .-)
Většinou vše vařím na dvě porce, ale tohle je na 4. Dají se jíst i studené, což oceníte v letních dnech .-)
Ve wok pánvi si osmahněte jednu cibuli, jednu jarní cibulku, jednu zelenou papriku nadrobno, jeden kozí roh, cca 5dkg schwarzwaldské šunky, dvě střední cukety, 3 stroužky česneku, čerstvě mletý pepř, špetku papriky, pár lístků bazalky, tři rajčátka nakrájená nadrobno a lžíci rajského protlaku. Cuketa pustí šťávu, tak to necháme zredukovat. Pak vychladlou směs promícháme s pytlíkem uvařené tarhoni a 4 vajíčkama s cca 10 dkg nastrouhané goudy.
Vše dáme do pekáče, zapékáme na stopade cca 45 min a můžem podávat se salátem .-)
Buon appetito!.-)
Komentáře
Okomentovat