Nadýchaná jahodová bublanina ze špaldové mouky .-)
Pokud milujete koláče a nejste zrovna mistr cukrář a chcete dobrou a rychlou mňamku, tak vyzkoušejte tento recept .-)
Co se týká ovoce, naházejte na to, co milujete, vše od rybízu, přes jostu až po višně, to bude dobrota.-)
Vemte si tři misky, do jedné si dejte 4 žloutky, do druhé 4 bílky, a do třetí 300dkg špaldové hladké mouky s jedním kypřícím práškem.
K bílku přidejte pár kapek citrónové šťávy, pár zrníček soli a vše vyšlehejte tak, aby se dala miska otočit a bílky nevypadly .-)
Pak vemte misku se žloutkama a přidejte k nim 250g cukru, pár kapek vanilkového extraktu, vše šlehejte, pak přidejte 100 ml mléka, 100 ml oleje a furt šlehejte, nakonec přidejte mouku s kypřícím práškem.
Bílky promíchejte s těstem.
Vylejte do pekáče s pečícím papírem, poházejte s ovocem a bublaninu pečte na stopade, dokud nezezlátne .-)
Vychladlou jí nakrájejte a podávejte třeba ke kávě .-)
Komentáře
Okomentovat