Jahodová džemomarmeláda .-)
Tak jsem vzala všechnu odvahu a šla do téhle challenge :D
Googlila jsem jak blázen, koukla na pár receptů, použila zdravý rozum a dopadlo to dobře.
V neděli jsme byli na samosběru a povedlo se nám přinést 5kg jahod. Tak se něco snědlo, něco darovalo, něco zamrazilo, upeklo a nakonec i uvařilo .-)
Cca 1kg jahod si omyjte, očistěte. Tak čtvrtku z nich- pevnější - si nakrájejte na kousky.
Připravte si sklenice, do kterých budete marmeládu přelejvat. Sklenice vypláchněte vařící vodou a nechte důkladně oschnout.
Pak nepokrájené jahody rozmixujte, ne do hladka a přeceďte přes cedník. Jinak ta dřevěná vychytávka je po babičce.
Hned, jak marmeláda zavoněla, vzpomněla jsem si na ní, jak jí vařivala, když jsem byla malá .-)
Přecezenou čast se 4 lžícema hnědého cukru povařte 10 minutek, pak k ní přidejte zbytek ze sítka a pokrájené jahody. Nechte vařit patnáct minut. Průběžně sundavejte pěnu a nakonec zakápněte šťávou z půlky citrónu.
Pak už jen opatrně plňte do sklenic. Pořádně je zavřete, otočte víčkem dolu a nechte, dokud nevychladnou .-)
Tadáá a džemomarmeládu máte na světě .-)
Komentáře
Okomentovat