Rajská omáčka .-)
Tohle jídlo je jedno z mála, po kterém bych se s prominutím užrala, nikdy nezapomenu, když jsem ji uvařila poprvé s vývarem a vylizala jsem talíř. Doma se nikdy nevařila, takže moje zkušenost byla pouze ze školní jídelny, což si každý dokáže představit .-) No a takhle jí dneska vařím já .-)
V hrnci si na olivovém oleji osmahneme jednu větší cibuli s jednou větší najemno nastrouhanou mrkví, špetkou pepře, špetkou červené sladké papriky, špetkou oregána, špetkou soli, lžící špaldové mouky a vše přelijeme cca půl litrem hovězího vývaru a půl litrem rajské šťávy. Nakonec přihodíme jeden bobkový list, 3 kuličky nového koření a omáčku vaříme 20 min tahem. Pak už jen vyndáme bobkový list, nové koření, omáčku dohladka rozmixujeme, přepasírujeme přes sítko a dochutíme jí hnědým cukrem.
My jí máme nejradši s těstovinama .-)
Komentáře
Okomentovat