Lángoš jako od babičky ze Slovenska .-)



Potřebujete: 42 g droždí, půl lžičky cukru, 400 ml mléka, půl lžičky soli, 500 g hladké mouky.

Kvasnice rozdrobte z trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, kapku oleje langoš pak při šmažení nesaje tolik oleje .-) dosypte sůl a vypracujte hladké těsto.



To nechte na teplém místě 30 až 45 min kynout. Na pomoučněném vále z těsta tvořte bochánky, ktaré ještě necháme cca 15 min kynout a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty. Tuk trochu vysajte papírovou utěrkou. Langoše podávám s prolisovaným českým česnekem s kapkou vody a špetkou soli, sýrem(eidam nebou gouda) kečupem a zakysanou smatanou .-)

Komentáře

Okomentovat

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................