Kuřecí stehno pečené na másle s nádivkou a broskvovým kompotem .-)
Jedno z mých oblíbených jídel. Recept na Velikonoční oběd jak dělaný .-)
Kuřecí stehno pečem klasicky, osolíme, podlejeme trochou vody, přidáme kousek másla a za hoďku ho máme s křupavou kůrčičkou. Když ho přeleváme a podléváme .-)
Nádivka: 10 rohlíků nadrobno pokrájených zalijeme trochou mléka, cca dcl, k nim přidáme vychladlou osmaženou cibulku, špetku pepře, špetku červené papriky, sůl, hrst promnuté majoránky a petrželovou nať (s natí nešetříme a neohřejváme jí na cibulce dlouho, stačí krátce), nakonec k rohlíkům přidáme vajíčko a vše promícháme.
Promíchanou směs dáme do vymazaného pekáčku vysypaného strouhankou, poklademe na ní pár kousků másla a pečeme na stopade max. dvacet min .-)
Při servírování na talíř doporučuju přelít nádivku trochou máslového výpeku ze stehen a s broskvovým kompotem je to lahůdka .-)
Kuřecí stehno pečem klasicky, osolíme, podlejeme trochou vody, přidáme kousek másla a za hoďku ho máme s křupavou kůrčičkou. Když ho přeleváme a podléváme .-)
Nádivka: 10 rohlíků nadrobno pokrájených zalijeme trochou mléka, cca dcl, k nim přidáme vychladlou osmaženou cibulku, špetku pepře, špetku červené papriky, sůl, hrst promnuté majoránky a petrželovou nať (s natí nešetříme a neohřejváme jí na cibulce dlouho, stačí krátce), nakonec k rohlíkům přidáme vajíčko a vše promícháme.
Promíchanou směs dáme do vymazaného pekáčku vysypaného strouhankou, poklademe na ní pár kousků másla a pečeme na stopade max. dvacet min .-)
Při servírování na talíř doporučuju přelít nádivku trochou máslového výpeku ze stehen a s broskvovým kompotem je to lahůdka .-)
Komentáře
Okomentovat