BORŠČ zrovna dovařený .-)





Na tuhle polévku najdete miliony receptů. Je boršč ruský, ukrajinský, polský i bezmasý, a asi vám každý řekne, že ten jeho je nej nebo ten pravý .-). Ten náš není ani pravý, ani asi nej pro všechny, ale rozhodně nej pro nás. Vařím ho skoro každý měsíc a už se vypiloval našim jazýčkům .-)

Zatím jsem recept nezkoušela např. s koprem nebo s více druhama masa. Uvidím, třeba časem vyzkouším, ale ten můj je bez brambor, ty nám tam jednoduše nechutnaly a zelí čerstvé jsem vyměnila za kysané. Možná pro někoho barbarské, ale nám to tak prostě chutná .-) Tak pokud chcete vyzkoušejte náš recept .-)



Z mrazáku jsem vyndala cca 2l hovězího vývaru s kouskama uvařeného masa a dala ho rozmrazit. V hrnci jsem osmahla cibuli, mrkev na kostičky, kousek celeru na kostičky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, červenou papriku, drcený kmín, bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 lžíce rajského protlaku, vymačkané pokrájené kysané zelí a šťávu ze zelí. To vše přelejem hovězím vývarem s masem, a až se polévka začne vařit, nastrouháme k ní nahrubo dvě menší červené řepy. Pak už jí vaříme jen tahem cca 20 min.
Boršč jsem nakonec dochutila solí, cukrem, octem a podávala se zakysanou smetanou .-)

PS: Červená řepa musí přijít do vroucí vody, jinak zčerná.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................