Polévka Čičína, co kuchyň dala .-)
Den předem si uvaříme kuřecí vývar. Do hrnce dáme dva skelety z kuřete, jádro z papriky bez semínek, jednu menší neoloupanou umytou cibuli (pro barvu), 3 stroužky česneku, pepř, sůl, nové koření, červenou papriku sladkou a libeček. Vše podlejeme vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou, a vývar vaříme tahem aspoň 2 hodinky .-) Pak ho přecedíme, obereme skelety a maso dáme k vývaru.
Na druhý den si ve woku na kokosovém oleji osmahneme hoblinky z mrkve, kousky celeru, kousky zelí, jidášovo ucho, jarní cibulku, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, jednu chilli papričku, pár kapek sojovky, lžíci ustřicové omáčky a asijské instantní nudle uvařené dle návodu. Pak vše přelejeme vařícím vývarem s kouskama masa. Polévku podáváme vařící, posypanou hladkolistou petrželkou .-)
PS:Pokud máte doma badyán přidejte špetku, mně bohužel došel .-)
Komentáře
Okomentovat